Geçte olsa yayınlayabildim nihayet kuzu kurabiyelerimi ve arnavut ciğerini. Kuzu Kurabiyeri Kurban Bayramına özel yapmıştım. Tadı ve özellikle günün önemini işaret eden şekli çok beğenildi.
KUZU KURABİYE
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket margarin (250 gr, yumuşak olacak)
1yumurta1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için: pişmaniye,bal ve gözü için süsleme glazürü
YAPILIŞI:
1. Bütün malzemeler karıştırılarak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
2. 5 mm kalınlığında açılarak koyun şeklinde kurabiye kalıbı ile kesilir.
3. 180° de önceden ısınmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
4. Pişen kurabiyeler servis edileceği zaman üzerine bal sürülerek pişmaniyeler ve gözleri için süsleme glazüreri yapıştırılır. Pişmaniye önceden yapışırsa üzerinde kuruyabiliyor.
ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER
1 adet koyun ciğeri
1/2 su bardağı un
Tuz
Kırmızı biber
3-4 adet patates
Maydonoz,pul biber
Kızartmak için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
1. Ciğer bir süre suda bekletip iyice temiz su akana kadar yıkanır ve zarı alınır. Küp Küp doğranır.
2. Un, tuz ve kırmızı biber karıştırılarak ciğerler derin bir kasede bu karışımla güzelce harmanlanır.
3. Patatesler küp küp doğranıp kızartılır.
4. Ayrı bir tavada iyice 2 yemek kaşığı yağ iyice kızdırılır.
5. Unlanan ciğerler yağa eklenir ve 4-5 dk çevirerek pişirilir.
6. Ocaktan alınana ciğerlere, patatesler, kıyılmış maydonoz ve pulbiber eklenerek servis edilir.