PATATESLİ RULO BÖREK

2/19/2010














patatesli rulo börek, yapımının kolay olması ve aynı miktar yufkadan daha fazla sayıda börek çıkması sayesinde bu aralar sıklıkla yaptıgım bir börek oldu.Nerdeyse bir ay içinde 4-5 defa yaptım ve herseferinde çok güzel oldu ve beğenildi.
Patatesli Rulo Börek
Malzemeler:
3 adet yufka
2 yumurta
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç Harcı:
Büyüklüğüne göre haşlanmış 6-7 patates
tuz, karabiber, pul biber. maydonoz
üzerine: susam çörekotu

1. İç harcını hazırlamak üzere patatesleri güzelce haşlayıp temizleyip iyice ezİlir, tuz, biber ve maydonozla karıştırılır.
2. 2 yumurta, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırıp iç sosu hazırlanır.
3. Yufkalardan birincisi serilip üzerine yumurtalı sostan gezdirilir.
4. İkinci yufka ilk yufkanın üzerine serilip yine yumurtalı sosu gezdirilip, patates harcı hertarafına gelecek şekilde yayılır.
5. Üçüncü ve son yufkada serilip yine sosu ve harcı dökülüp kenarları 1-2 parmak genişliğinde -harcın dökülmemesi için- içe kıvrılıp yufkalar rulo şeklinde sarılır.
6. Hazırlanan rulo 10 dk. buzlukta bekletilir
7. Dolaptan çıkarılan rulo 2 cm kalınlığında kesilipp tepsiye yerleştirilir ve kalan yumurtalı sosu herbirinin üzerine ve yanlarına fırça ile sürülür en son susam ve çörek otunu atıp 200 ° fırında pembeleşene kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails