PROFİTEROLLÜ PASTA

4/20/2010


Birkaç hafta önce annem, ablam, kardeşim ve teyzemle birlikte anneannemi ve yengemi ziyarete gittiğimizde ablamın yaptığı; görüntüsü ve tadını çok beğendiğimiz profiterollü pasta.

Pastanın yanında yağ mantısı (yöresel), elmalı kek, arpa şehriyeli mercimek salatası, yoğurtlu közlenmiş biber salatası vardı. Ama ben geç gittiğim için masayı görüntüleyemedim.

KEKİ İÇİN 
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı buğday nişastası
5-6 kaşık un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

PROFİTEROLÜ İÇİN: Dr Oetkerin profiterolünü kullanmış üzerinde yazan tarife göre hazırlamış.
süslemek  için muz dilimleri ve dövülmüş ceviz

yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra sıvı malzemelerde karıştırılıp mikserle çırpılır nişasta, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
175° c de önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir (yaklaşık 30 dk)      

kek piştikten sonra profiterolün kremasından biraz ayrılıp kekin üzerine sürülür. Kremaları doldurulan profiteroller kekin üzerine dizilir ve çikolata sos dökülür. Muz ve ceviz ile süslenir.     

1 yorum:

F İ L İ Z dedi ki...

yapanın ellerine sağlık yiyenede afiyet olsun.sevgiler

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails