PORTAKALLI & FINDIKLI KEK

3/03/2010

MALZEMELER:
3 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı portakal suyu
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
damla çikolata
1 çay kaşığı tarçın

portakal jölesi için:
1 portakalın suyu
1 yemek kaşığı nişasta
2-3 tatlı kaşığı şeker

Genellikle keklerde önce yumurta ve şeker çırpılır kuralını bozarak bütün sıvı malzemeyi birlikte karıştırdım bu kekte. Kabarmasında ve pişmesinde bir sorun çıkmadı. Ama kekin içine koyduğum damla çikolatlar kalıbıma yapışınca çıkarmakta zorlandım resimdende anlaşılacağı gibi kekin bir kısmı kalıpta kaldı. Onuda çıkarıp üzerine ekledim.
Yumurta, şeker,sıvıyağ,portakalsuyu, yoğurt birlikte çırpılır. Un, nişasta, kabartma tozu, fındıkiçi, hindistan cevizi, damla çikolata eklenerek karışrıtılır. Karışım katı yağ ile yağlanmış kalıba dökülür. Üzerine bir çay kaşığı tarçın serpilir. 175° c de 30-35 dk pişirilir.
kek pişerken portakal jölesi yapmak isterseniz basitçe 1 portakalın suyu sıkılarak nişasta ve şeker ile birlikte pişirilir. isterseniz sıcak iken sos kıvamında istersenizde bir tabağa dökülüp soğuğunca dilimlenerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails