YUMURTA DOLMASI VE ZEYTİN SALATASI

5/11/2012

           Biz çocukken hersabah annem bizden önce kalkar kahvaltı hazırlar, sonra bizleri uyandırır ve biz okul yada iş için hazırlanana kadar sabırla bekler ve kahvaltımızı yaparkende mutlaka bizimle hiç olmazsa bir bardak çay içip bize eşlik ederdi.
          Ama evlenince işler değişti, sabah masada hazır bulunan kahvaltı olmadığı gibi evde kahvaltı yapmakta bir süre sonra ihmal edilmeye başlandı. Helede bebekle birlikte hersabah hazırlanmak ve önce kızımı babannesine / anannesine bırakıp sonra işe yetişebilmek için koşuşturmaktan kahvaltıya zaman kalmaz oldu. tabi yarım saat daha erken kalksak yapılırda uyku daha tatlı sanırım.
       Hal böyle oluncada haftasonu kahvaltıları ağırlık kazanıyor. Çook uzun zaman önce eklemişim bu zeytin salatası ve yumurtayı ama yayınlamamışım. işte haftasonu kahvaltısı için benim çok sevdiğim zeytin salatası  ve alternatif yumurta dolması...
  

ZEYTİN SALATASI
MALZEMELER:
20-25 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah ve yeşil zeytin
1-2 küçük domates ( kabukları soyulmuş)
maydonoz
kekik, pulbiber, nane,
zeytinyağı
1/2 limon suyu veya narekşisi

Zeytinleri ve domatesleri küçük parçalar halinde doğrayıp kıydığımız maydonozlarla karıştırıyoruz sonrada üzerine baharatları, zyetinyağı ve limon suyunu veya narekşisini ekliyoruz.




YUMURTA DOLMASI

MALZEMELER:
istediğiniz kadar haşlanmış yumurta
mayonez
pulbiber, tuz

Haşlanmış yumurtaları resimdeki gibi ikiye bölüyoruz. Sarılarını bir kaseye alıp eziyoruz, biraz mayonezle krema haline getiriyoruz, tuzunu biberini isterseniz kekik vs. katıp krema pompası ile beyazların içine dolduruyoruz.


Related Posts with Thumbnails