PASTA HAZIRLAMA VE SÜSLEME FİKİRLERİ

8/03/2010
        Ani gelen misafirler yada bir anda birilerine götürmek için hazırlanmaya karar verilen pastalar için evde herzaman bir pastaban bulundurmakta fayda vardır. Tabi ki pastabanla iş bitmiyor. Yanında pötibeure büsküvi, kremşantiler, kremalar,çikolatalı ve meyveli soslar, süsler, bonibonlar, jelibonlar gibi her markette bulunabilecek malzemelerle birazda hayalgücüyle yaptığımız çeşitli pastalar.
    Bundan sonra da burada zaman zaman hazırladığımız pastaları özetleyerek fikirler vermeye devam edeceğim. işte ilkler;

ÇİLEKLİ PASTA


  Pembeli şirin pastacığı süeda için bademcik ameliyatı olduğunda hazırlamıştım. Küçük bir kız çocuğu için görüntü itibari ile yapılabilecek en güzel pasta çilekli pembe bir pasta bence. Pasta için iki katlı pastaban ve pötibör büsküvi kullandım. dolgu kreması olarak çilekli puding ve üzerine de çilekli sos kullandım. ilk kat pastabanı kelepçeli kalıba yerleştirip üzerine çilekli pudingi sürdükten sonra pötibeure büsküvileri ikiye kırıp herbirini çilekli pudinge batırıp pastabanın üzerine tamamını kapyalacak şekilde dik olarak dizdim. ikinci kat pastabanı da üzerine kapatıp çilekli krem şanti ve meyveli sos ile kapladım. Ardından kürdana batırdığım çilekleri ve çilek şeklinde jelibonları dizip fıstıkla süsledim. En son 1-2 kaşık meyveli sosu da çileklerin üzerine ilave edip buzdolabında bir kaç saat dinlendirdim. Çilek seven biri için çilek tadının yoğun olduğu bir pasta oldu.

İNCİRLİ TRUFF
     Yapımı gayet kolay bir çeşit truff. Evdeki incirleri bir süre sıcak suda bekletip yumuşattım. ardından yıkadığım incirleri robotta ceviz ile birlikte çektim ve ceviz büyüklüğünde toplar alıp ceviz, fıstık ve süsleme glazürleri ile süsledim.

RULO GOFRETLİ VE ÇİKOLATALI PASTA

      Yukardaki pastayı yeğenim doğduğunda kayınvalidemlerle birlikte ablama gözaydın için giderken yapmıştım. 2 yılı geçti ama hala anısını hatırlıyorum. Yukarda anlattığım çilekli pastanın çikolatalı ile yapılanı şeklinde özetleyebilirim. Yine kelepçeli kalıba yerleştirilen iki kat pastaban arasına çikoltalı pudinge batırılıp dizilmiş pötibeure büsküvileri dizerek pasta kısmını oluşturdum. Üzerini ise sade ve kakaolu krem şanti ile süsleyip çevresini çikolatalı rulo gofret ile kapladım. En son aşamada kırmızı kurdele bağlayarak tamamladım.
    Pötibeure bisküviyi arasına dik dizdiğimiz zaman kesildiğin de görüntüsü çizgi çizgi zebra desenli olmaktadır. böylece pastayi kestiğimizde yine güzel görünmesini sağlayan ve pastayı yükselten bir detay. Yapmak isteğinize kalmış.


GÜLLÜ KEK

     Bu ise en yenisi. Geçenlerde ablamın yaptığı ve teyzeme götürdüğü kek. Alta bir kat dikdörtgen şeklinde kek hazırlayıp üzerine gül kalıpta pişirdiği gül şeklindeki kekleri çikolata sos ile yapıştırarak hazırladığı ve en son kalp şeklindeki beyaz çikolatalarla tamaladığı keki.

NOT: resimlerin tamamı cep telefonu ile çekilmiştir. Uzun zaman önce yapılan pastalar oldukları için ölçü hatırlamıyorum ancak kullanılan mazelmelerin üzerinde yazan tariflere uygun yapılmıştır.
Related Posts with Thumbnails