İNCİRLİ GÜL KURABİYE, FIRINDA PATLICANLI KEBAP

7/27/2010
Kısa bir süre önce ufak bir operasyon geçiren babam için yaptığım gül kurabiyeler. internette hep elmalı gül kurabiye tarifleri ile karşılaştım ama ben elma yerine incir kullandım. Zaten incirin kurusunu her haliyle sevdiğimiz için kurabiyelerde çok lezzetliydi. Ayrıca şeker hamuru veya süslemek için başka bir malzeme kullanmadan da şık kurabiyeler yapılabiliyor.


İncirli Gül Kurabiyeler


Malzemeler
1 paket yumuşatılmış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
4-5 bardak kadar un

İç Harcı İçin:
yıkanmış ve temizlenmiş 10 adet kuru incir.
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
çikolata

1.Bütün malzemeler güzelce karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. Un eklendikten sonra, kurabiyelerin ağızda dağılabilmesi için çok fazla karışılmaz.
2. Kurabiye hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır.
3. Bu sırada ince ince kıyılan incirlier, ceviz, tarçın ve hindistan cevizi ile karıştırılır.
4. Kurabiye hamuru büyükçe açılıp orta boy bir kase ile yuvarlaklar kesilir. oluşan yuvarlaklar dört tarafından kesilir ve dört yaprak oluşturulur. Ortalarına harç konularak her bir yaprak harcın etrafına sarılır.
5. Bütün hamur bu şeklide yapıldıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilerek 180° de üzeri pembeleşinceye kadar 30-35 dakika pişirilir.
6. Kurabiyeler pişerken bir bitter çikolata benmari usulu eritilir.
7. Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra çikolatadan birer çay kaşığı alınarak her bir kurabiyenin üzerine çizgiler oluşturularak süslenir.




FIRINDA PATLICANLI KEBAP


Malzemeler: ( iki kişilik)
100-150 gr dana gulaş veya kuşbaşı et
1-2 adet patlıcan
Patlıcanı kızartmak için 1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet domates
2 adet sivri biber
tuz, kırmızı biber, su

1. Etler düdüklü tencereye alınır ve eğer yağsız ise çok az yağda değilse kendi yapında kavrulur.
2. kavrulduktan sonra sulanan etler tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
3. Bu sırada Alaca soyulmuş patlıcan halka halka dilimlenerek az yağda kızartılır ve kağıt havlu üzerinde yağı iyice alınır.
4.Sırasıyla kızaran patlıcanlar, pişen etler, domates ve biber fırın kabına alınarak üzerine tuz ve biber serpilir. bir miktar etin suyundan eklenir.
5. Fırının ızgara ayarında üzeri kızartılır.
Related Posts with Thumbnails