TRUFF ve MAHLEPLİ SUSAMLI SİMİT

6/22/2010
Kuzenim Abdulkadir geçtiğimiz haftasonu sünnet oldu. Abdulkadir için yaptığım trufflar ve mahlepli- susamlı simitler.

TRUFF
Malzemeler:
Bir kaç dilim kek yada 10-15 adet kurabiye (Ben o gün yaptığım tarçınlı kurabiyelerin bir kısmını  kullandım.)
1 kutu (200 gr) krema
1 paket ( 100 gr) kakao
1 paket ( 40 gr) sütlü ve bitter çikolata benmari usulü eritilmiş.
süslemek için:
Dövülmüş fıstık, ceviz, hindisan cevizi, süsleme glazürü, çikolata, 
Minik servis kağıtları  
Yapılışı:
1.Kurabiyeler robottan geçirilerek toz haline getirilir.
2. Krema, kakao ve çikolata eklenerek karıştırmaya devam edilir. (süslemek için çikolatadan bir miktar ayırmanız gerekecektir.)
3. Elde edilen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
4. İstenilen süsleme malzemeleri ile kaplanarak servis kağıtlarına alınarak bir kutu yada servis tabağında servis edilir.


MAHLEPLİ SUSAMLI SİMİT

















Malzemeler
1 paket (250 gr) yumuşatılmış margarin
2 yumurta ( birinin beyazı yüzüne sürülecek)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu ( ben mahlepli susamlı kabartma tozu kullandım mahlep kullanmadım)
Aldığı kadar un

Üzeri için: susam
Bütün malzeme karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Elde edilen hamur açılarak yuvarlak kurabiye kalıbı veya bardak ile kesilir, hazırlanan bu yuvarlak hamurların ortasıda bir kapak ile kesilerek halkalar elde edilir. Oluşan halkalar önce çırpılan yumurtanın beyazına ardından susama batırılarak tepsiye dizilir. 200° de önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden çıkarılır. Sıcak halde çıkarmak siterseniz kırılabilir.
Related Posts with Thumbnails