HAŞHAŞLI KEK

6/09/2010
Bloglar arasında gezinirken Özlemin kremşantili tatlılar etkinliğini hatırladım. Uzun zamandır eklemek istediğim ama fırsat bulamadığım işarkadaşım Dilek Hanımın Tarifi ile yaptığım haşhaşlı kekimi krem şantili talılar etkinliğine gönderiyorum.

Haşhaşlı kek

Malzemeler

4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı siyah haşhaş tohumu
isteğe göre tarçın  veya portakal kabuğu rendesi
1 avuç ceviz
2 su bardağı süt
1 paket pötibör büsküvi

Üzeri için:
1 paket  sade Krem şanti
1 su bardağı süt( krem Şantiyi hazırlamak için)
1yemek kaşığı nescafe
1/2 paket çikolata sosu ve hazırlamak için süt

Hazırlanması: Kek hamuru için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırptıktan sonra ılık su ve sıvıyağ  ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Un Vanilya ve kabartma tozuda haşhaş ve portakal kabuğu rendesi ile ceviz eklenir bütün malzemeler karıştırılarak harç yağlanmış dikdörtgen borcama alınır.  175 ° de  yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. kürdan ile test edip kontrol edelim ki pişme süresi fırına göre değişebilir. Fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirilip 2 su bardağı süt ile ıslatılır ve üzerine büsküviler dizilir.(büsküvi isteğe kalmış kekimizin yüksekliğini arttırıyor)
kekimiz fırında pişerken krem şanti hazırlanır. Krem şantiye ekleyeceğimiz sütün içerisinde nescafe çözdürülür ve krem şantiye eklenir. Böylece kahveli krem şanti elde etmiş oluyoruz. hazırlanan krem şanti dolaba alınarak soğutulur. kekin üzerini çizgiler halinde süslediğimiz için bir paket çikolata sosun tamamı çok geliyor. yarım paket çikolata sosuna üzerinde yazan süt miktarının yarısı ilave edilerek pişirilir ve soğutulur. Kek, krem şanti ve çikolata sos soğuduktan sonra büsküvili katın üzerine krem şanti düzgünce sürülür ve bir sıkma torbasına koyduğumuz çikolata sosu hızlı hızlı çizgiler oluşacak şekilde kekin üzerinde önce yatay  sonra dikey şekilde gezdirilir . Böylede kek ekoseli bir görünümde oluyor .  Dilerseniz üzerini ceviz yada çikolatalı drajeler ile süsleyebilrsiniz.

4 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bloğunuzu tesadüfen gördüm tarifler resimler çok hoş. İzleyici butonunuz o kadar alttaki sabırsız biri aramaz diye düşündüm.Sevgiler kolaylıklar diliyorum...

sofrasanati dedi ki...

tavsiyeniz için teşekkür ederim.dikkate alacağım

YeMeK vAkTi dedi ki...

tarif çok lezzetliye benziyor elinize sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık canım harika görünüyor
sevgilerimle

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails