BİR SALATA BİR REÇEL

6/08/2010
        Birkaç haftadır fotoğrafı çekilen ve eklenmeyi bekleyen tariflerim var ama hem kazara kızımın  elinin yanması ( çok şükür artık iyileşti) hemde ülkemizde dünyada yaşanan son olaylar benimde yazma isteğimi aldı götürdü.
Son günlerde yenilemediğim bloguma dün akşam yaptığım pratik ama eğlenceli salata ve geçen hafta eşimin Yahyalı'dan getirdiği çileklerden yaptığım çilek reçeli ile dönüş yaptım.


  Sevgili yengemin hediyesi olan kelebek buzdolabı süsüm
   "Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor." (Nahl Suresi - 90. ayet)

Kiraz domates, zeytin ve çörekotu ile yaptığım uğur böcekleri, iceberg ve bağdan getirdiğimiz taze roka ile ekşimen üzerinde, kaşar peyniri ve salatalık çiçeklerinin arasında gezinirken


Cumartesi sabahı minicik çilekleri bütün halde yaptığım ve kayınvalideme götürdüğümüz çilek reçelim.
Bu çilekleri kızımızada hormon tehlikesi olmadan çok rahat yedirdik. Çok seviyor çileği küçük hanım. Ama gelen çileklerin ziyan olmaması için bir kısmını reçel yapmaya karar verdim zaten en sevdiğim reçellerden biridir çilek reçeli. Tabiki ilk çilek reçeli denememde Annemide birkaç sefer arayarak ölçüleri ve yapılışını öğrendim. Annemin tarifi ile;
ÇİLEK REÇELİ
Malzemeler:
1 kilo yıkanmış ayıklanmış çilek
1 kilo şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu

    Çilekler yıkanıp ayıkladıktan sonra büyük bir tencereye alnıp üzerine şeker eklenerek  30-60 dk bekletilir. bekleme süresi sonunda su  ve limon tuzu ilave edilerek hafifçe çilekler azilmeyecek şekilde karıştırılır ve kısık ateşe alınır. Taşmasına karşı sürekli kontrol edilerek kaynatılır ve ara ara karıştırılır. Kıvam alınca ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara alınır. 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

salatana bayıldım
ellerine saglık

epsil10 dedi ki...

çok güsel görünüyor. uğur böcekleri eminim kızın da bayılmıştır:)) eline sağlık:)

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails