CEP SANDVİÇ, HURMALI TRUFF

5/10/2010
    CEP SANDVİÇ
    Annemin kardeşimin arkadaşları için yaptığı cep sandviçlerden bir kaç tane almıştık. Pazartesi sabah  sandviçin ceplerine domates ve peynir koyarak adının amacına ulaştım. Sonrasında ise işyerimdeki masamda bir kağıt üzerinde ( işyerimizin güzide tabak takımının bir parçası ) yemeden önce acelece fotorafını çektim. Cumartesi yapılan bir poğaçanın pazartesi hala taze kalmasıda ayrı güzeldi. Bugün öğle tatilinde annemden tarifi alıp katlama yönteminin şemasını oluşturdum.
  
Malzemeler:
1 yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2/3 fincan toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Katların arası için: margarin
Üzeri için: 1 yumurta, susam
     Bütün sıvı malzeme karıştırılır. Bir miktar una ( 1-2 su bardağı kadar) şeker tuz ve maya eklenip karıştırılır. Un karışımı sıvı karışıma ilava edilerek yoğurulur. Sonra hamur toparlanana kadar un ilave edilir. Hamurun yumuşak bi hamur olması önemli bu sebeple ellerinize hamurun yapışmaması için istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca un yerine 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ kullanabilirsiniz. Hamuru yoğurduktan sonra 15 dakika kadar mayalandırılır. (tercihen güneş gören bir yer veya kış ise kalorifer yanı gibi) 



      Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekildeki gibi çay fincanı tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun üzerine bir kaç çay kaşığı kadar margarin sürülür ve ortalamadan ikiye katlanır arka yüzüne margarin sürülür ve geriye doğru ikiye katlanır. Bütün hamur bu şekilde yapıldıktan sonra tepside 30 dakika kadar mayalandırılır. 30 dk sonunda yumurta sürülüp susamla süslenip 200° de fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
     Sandviçlerin kat aralarına margarin sürüldüğü için, piştikten sonra katlar bir bıçak yardımı kolaylıkla açılır servis esnasında her bir katın aralarına domates, peynir, maydonoz ve biber konularak servis edilir.



HURMALI TRUFF
Cumartesi akşamı ablamın misafirlerine yaptığı ve kahve yanında ikram ettiği trufflar.


  
Malzemeler: 
1/2 kg hurma
1/2 paket pötiber büsküvi
ceviz ( isteğe göre)
üzeri için 1 paket çikolata ( 80 gr)
ve süsleme glazürü 
     Hurmalar çekirdekleri çıkarılıp 5- 10 dakika kadar haşlanır. Hurmalar el ile iyice ezilir ve ufalanan büsküviler ve ceviz eklenerek biraz daha karıştırılır. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp toplar yapılır. Çikolata benmari usulü eritilerek hazırlanan toplara birer kaşık sürülür ve süsleme glazürleri ile süslenerek servis edilir.
  tarifimi sevgili gülsüm'ün ev sahipliğini yaptığı porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyorum.buradan ulaşabilirsiniz

2 yorum:

Tam Tadında dedi ki...

Sandviçlerde truflarda birbirinden lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

ben hurmalı bir tarif arıyordum internetten bu adrese ulaştım. Hurma kadar sağlıklı bir meyve ile çok az tatlı var. Tebrik ediyorum. Ayrıca çok güzel görünüyor.

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails