SÜSLÜ CUMARTESİ

5/10/2010
    Bütün hafta iş yoğunluğu, yüksek lisans dersleri, şehir içi ve şehir dışı iş eğitimleri vs.vs.vs. şeklinde yorulan bir grup genç hanımın kendilerini iyi hissetmek için bir araya geldikleri bol kahkahalı, bol eğlenceli, bol pastalı, bol süslü, ayda bir cumartesi günü yaptıkları etkinliklerine verdikleri isim. Süslü Cumartesi....
    Sonuncusunda bende bulundum. Kızkardeşim ve 4 arkadaşının yanında ben ve kızım hem eğlendik hemde gençleştim. Kızım ise yine herkesi peşinden koşturdu. Hayriye, Betül, Zehra, Ceyda, Mürvet görüştüğümüze  memnun oldum hanımlar...


Pasta Tabağı: Gül Börek, Cep Sandviç, Kadayıflı Baklava ve Çilek Soslu Kek
Çilek soslu kek: 4 yumurta
                            1.5 su bardağı şeker
                            1/2 su bardağı sıvıyağ
                            1/2 su bardağı ılık su
                            2,5 su bardağı un
                            1 paket kabartma tozu
                            1 paket vanilya
Üzeri için: 1 paket Krem şanti
                1 su bardağı süt( krem Şantiyi hazırlamak için)
                temizlenip rondoda çekilmiş çilek
                tozşeker
   Kek içim yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. sıvıyağ  ve su eklenir ve karışrıtılır. Un kabartma tozu ve vanilyada eklenerek borcama dökülür. 180° de 35-40 dk ( fırınınıza göre değişebilir) pişirilir. Soğuduktan sonra üzerinde yazan tarife göre krem şanti hazırlanır ve sürülür çilekler temizlenip rondoda çekilir ve tozşeker ile karıştırılarak ( tadı istediğinize kalmış ) sos elde edilir servis sırasında keklere eklenerek üzerine bir çilek konularak servis edilir.

                           

Salata Tabağı: Yeşil Mercimekli Kuru Börülce Salatası, Tavuk Salatası,
 Yoğurtlu soslu patates salatası ve Zeytinyağlı yaprak sarması


Yeşil Mercimekli Kuru Börülce Salatası: Daha önce yaptığım buradaki tarife ek olarak börülce ile birlikte yeşil mercimekte haşladım ve sumak, kurunane ve kekik ekledim.

2 yorum:

epsil10 dedi ki...

sen zaten gençsinnn:) Sevgi Berenle birlikte günümüze neşe kattığınız için ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Ellerine sağlık ablacım:)

zemberekliyılan dedi ki...

bencede ablacım ellerine sağlık herşey çok güzeldi ama en çook çilek soslu kek ve patates salatasını beğendimm şahanelerdi:))

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails