POLYVORE

4/15/2010

ilginç bir şekilde ilgisiz bir konuyu araştırırken karşıma çıktı. Önce diğer üyelerin yaptığı kolajları ve ilgimi çeken nesneleri kaydettim sonra bir üyelik alıp kendi kolajlarımı yapmaya başladım. aslında çokta profesyonel değil yaptıklarım ama en çok hoşuma giden bir çok farklı resmin bir arada bulunduğu bir site bulmuş olmak. polyvore hakkın da yaptığım küçük bir araştırma;


Son dönemlerde adından bolca söz ettirmeye başlayan Polyvore nedir, ne işe yarar ?
Polyvore, web üzerinde http://www.polyvore.com/ adresinde varolan fotoğraflardan kolaj yapmanızı sağlayan bir hizmet. 2008 başında kullanılmaya başlandığında, genellikle elbise ve takılar arasında karşılatırma gibi basit opsiyonlarla facebook uygulaması olarak popüler oldu. Tabi Polyvore için basit bir kolaj sistemi demek, Facebook için eski arkadaşları bulma sitesi demek kadar yetersiz bi cümle olacaktır.

Fotoğraflardaki nesler hakkında çok gelişmiş olarak arama yapabilen bir sistemi var. Örneğin giyim kategorisindeki eteklerin arasından siyah puantiyeli mavi eteği aratabiliyorsunuz. Bulduğunuz eteğe uygun ayakkabı ve şapka arayabiliyorsunuz. Beğenmiş olduğunuz bir yeşil küpenini, kırmızı rengini aratabiliyorsunuz. tabi sadece nesneler değil fotoğraflardaki etiketlerde de arama yapmak mümkün.
Sitenin bizlere sunmuş olduğu hizmet, sadece kendi kataloğundaki fotoğrafları üst üste koyup bir bütün oluşturmaktan çok daha kapsamlı. Webte yer alan tüm fotoğrafları kolajınızda kullanmak mümkün. Cliper ismindeki uygulama ile siteye fotoğraf eklemek çok basit. Herhangi bir web sitesindeki fotoğrafı Polyvore hesabınıza alıp kullanabiliyor, etiketleyip kolajınıza dahil edebiliyorsunuz. Hesabınıza eklenen fotoğraflar eğer bir ürüne aitse, bu ürüne fiyat da eklemek ve satışını yapabilmek mümkün. Bu özellik daha çok mağaza sahiplerinin ilgisini çekiyor. Kendi online mağazalarındaki ürünlerin resimlerini Polyvore a yükleyip hem kendi reklamlarını yapıyor hem de ziyaretçilerini arttırıyorlar.
Kolaj editörü çok gelişmiş, adeta bir illustrasyon hazırlarcasına esnekliğiniz var. Nesnelerin boyutları ile istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. Background rengini yok edip diğer nesnelerle birleştirebiliyorsunuz.
Bayanları 1 saat içinde moda editörüne çevirebilecek kadar elbise, ayakkabı ve takı içeriğine sahip olan Polyvore, üstüme ne giysem acaba derdinize de son veriyor. Eğer giyeceğiniz ayakkabınız belliyse, benzeri bir ayakkabıyı siteden bulup, o ayakkabı ile ilgili moda önerilerini görebliyor, hangi ünlünün sizin eşyalarını kullandığını bulabiliyorsunuz.
Fotoğraf içeriğinin büyüklüğü sayesinde doğru kullanmayı öğrendikten sonra, Google resim arama hizmetinden çok daha kolay aradığınız nesnenin fotoğrafına ulaşabilirsiniz.
not: resim polyvore'de yaptığım bir kolaj çalışması henüz amatörce ama bence eğlenceli.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails