ZEYTİNLİ -PEYNİRLİ KURABİYELER VE AYVA TATLISI

2/19/2010














Zeytinli Kurabiye ve Peynirli Sandviçler

Malzemeler:

1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1/2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 pkt kabartma tozu
içi için:
zeytinliler için
zeytin ezmesi ve haşhaş
peynirliler için
beyaz peynir
üzerine susam çörekotu

Bütün malzemeler karıştırlıpı yumuşak bir hamur elde edilir. Zeytinliler için hamur açılıp zeytin ezmesi ve haşhaş üzerine sürülür, hamur rulo yapılıp rulo 1. 5 cm genişliğinde kesilir. peynirliler için hamur açılıp bir bardak veya kalıpla kesilir içine peyniri konulur kapatılır. üzerine yumurta sarısı sürülür susam ve çörekotu ile süslenir 200°c de pişirilir.















AyvaTatlısı


Malzemeler
10-12 tane ayva
Tatlısı için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
İç harcı için:
3-4 tane elma rendelenmiş
4-5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
ceviz
Üzeri için:
krem şanti/ kaymak

1.Ayvalar kabukları soyulup ikiye bölünür çekirdekleri çıkarılır ancak çekirdekleri renk vermsi için tencereye atılır.

2.Ayvalar temizlendikten sonra teflon tencereye dizilir üzerine şeker ve su konulup kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.

3.Ayvalar pişerken elmalar soyulup rendelenir ve şeker ile pişirilir.

4.Pişen elmalarla tarçını ve cevizi karıştırılır.

5. Ayvalar piştikten sonra elmalı harçtan ortalarına konulur. Üzerini isteğe göre kaymak yada krem şanti ile süslenir

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails