TAVUKLU BÖREK

2/19/2010














TAVUKLU BÖREK

Geçen hafta başında iş arkadaşım Sibel Hanım misafirlerine yaptığı bir böreği anlatırken kulak misafiri oldum. Ama malzemeleri ve yapılış şeklini çokta aklımda tutmamışım. Ancak hafta sonu gelipte benim aklım börekte kalınca ana malzemeleri hatırladığım kadarıyla böreğin başına geçtim. Aslında sodalı ve iç harcında haşlanmış tavuk ve soğan olan böreği süt ve iç harcı sote yaparak yaptık. Sonuçta ortaya çıkan börekten herkes memnun kaldı.

MALZEMELER:

12 Adet milföy hamuru
3 adet yufka

İÇ SOSU İÇİN:
2 yumurtanın beyazı
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu

İÇ HARCI İÇİN:
2 adet tavuk göğsü
1 patates
1 havuç
1 domates
1 biber
tuz,kırmızı biber

ÜZERİ İÇİN:
2 yumurtanın sarısı
susam , çörekotu
















1. Tavuk, patates. havuç, domates ve biber küçük küpler halinde doğranıp sırayla sıvıyağda sote yapılır, tuz ve kırmızı biberini ekleyerek yarı pişmiş hale getirilir.

2. Yumurta akı, süt, sıvıyağ, yoğurt ve kabartma tozu çukur bir kasede karıştırılarak hazırlanır.

3. Tepsiye pişirme kağıdı açılır ve 6 adet milföy hamuru oklavayada el ile açılarak büyütülerek tepsiye serilir. üzerine ,yumurtalı sütlü sıvıyağlı iç sostan bir iki kaşık gezdirilir.

4. ilk yufka milföylarin üzerine serilir ve iç sos ile hertarafına güzelce gelecek şekilde ıslatılır. tavuklu harcın yarısı bu kata serilir.

5. 2. yufkada üzerine serilip yine sütlü sos ve kalan tavuklu harç bir önceki kattaki gibi eklenir.

6. 3 yufkada serilir ve üzerine yine sütlü sos ile güzelce ıslatılır.

7. en üst kata kalan 6 adet milföy hamuru yine açılarak serilir ve kalan sütlü sos üzerine dökülür.

8. yumurta sarıları sürlür ve susam ve çörekotu ile süslenir.

9. 200°c de üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails