PUF BÖREĞİ, KATMER, MİLFÖYLÜ SUCUK ŞİŞLER

2/19/2010
PUF BÖREĞİ















Puf böreği annemin biz çocukken -kalvaltıya, ikindi çayına, ilkokulda beslenme çantalarımıza- sık yaptığı bir börekti. pazar günü kahvaltıda canımız börek isteyinde aklıma bu böreği yapmak geldi. kısa sürede hazır olan böreği yemekte bir o kadar kısa sürdü.

malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
un
ılk su
tuz
instant maya
içi için: peynir. maydonoz , kızartmak için sıvıyağ

malzemeler karıştırılıp çok yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 10-15 dk dinlendirildikten sonra büyükçe açılıp yuvarlak bir kase ile kesilir peynir ve maydonoz içine konulup kapatılır. Hamur bitene kadar bu işle yapılr. Börekler kızgın yağda kızartılır. Hemen kızaracağı için kızartırken sürekli kontrol etmek gerekir. İstenilirse iç malzemeye sucuk sosis vb. de eklenebilir.

KATMER



















Kahvaltıda altenatif bir şeyler hazırlamak istediğim bir cumartesi sabahı yaptığım katmerimin tarifide uzun zamandır yazılmayı bekliyordu. Kahvaltılıklar başlığını açınca bütün kahvaltılık tarifler sıraya girdi.

malzemeler (10-12 tane için)

hamur için:3 su bardağı un, su, tuz (hamurda maya kullanılmıyor)

içi için: 3-4 yemek kaşığı dolusu tereyağ, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ve bir kaç kaşık tahin isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir.

un,su ve tuz yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur. Hamur miktarı az olduğu için bütün hamur tek seferde büyükçe açılır. (miktar arttıkça iki yada üç parçaya bölünüpte açılabilir.) Bu sırada terayağ sıvıyağ ve tahin birlikte eritilir. Çapı yaklaşık 50 cm kadar olan hamurun üzerine yağ- tahin karışımı yavaş yavaş hertarafına gelecek şekilde kaşıkla sürülür. Yağlanan hamur ortasından delik açılıp kenarlara doğru kıvrılarak uzunca bir rulo elde edilir. Elde edilen rulo kendi etrafında sarılarak 8-10 cm çapında bezeler elde edilir katmer bezeleri dolapta 10-15dk bekletildikten sonra tek tek açılır. Hazırlanan katmerler sacda yada yağsız teflon tavada kızarana kadar pişirilir.

MİLFÖYLÜ SUCUK ŞİŞLER















Ve kahvaltı için oldukça pratik ve şık bir sunum.

malzemeler:

yapacağınız miktara göre istediğiniz kadar milföy hamuru, sucuk ve çöp şiş
buzu çözülen milföler biraz elle inceltilerek içine sucuk konulup sarılır. 1,5 cm kalınlığında sucukla birlikte kesilir ve çöp şişlere resimdeki gibi takılır. Milföy hamurları kızarana kadar 200°c de önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirilir. Milföylü sucuklarla birlikte, beyaz peyniri ve salatalıklarıda çöp şişe takarak servis ettim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails