KIZARMIŞ PATLICANLI ET SOTE VE BAMYA ÇORBASI

2/19/2010
Kızımızı anneanne veya babannesine bıraktığımız için o nerdeyse bizde oraya gidip ee hadi yemeğimizi de yiyelim diyoruz. Yemeklerimizi evde yediğimiz zamanlarda pratikçe hazırlanan yemekler tercihim oluyor.

Geçtiğimiz günlerde yemeği evde yediğimiz zamanlarda işten eve gelen yorgun bir anne olarak yapacak pratik ne var diye buzdolabına baktım. Yazın bol iken kızarttığım ve dondurduğum patlıcanlar ve kuruttuğum bamyalar hem pratik hemde lezzetli birer yemek alternatifi oluşturdu.

KIZARMIŞ PATLICANLI ET SOTE















malzemeler: ( iki kişilik)

2 adet küp doğranmış patlıcan
300- 400 gr kadar dana kuşbaşı et
3-4 tane domates
1 sivri biber
sıvıyağ
tuz, kırmızı biber. yarım çay bardağı su

1. Eğer benim gibi önceden hazırlanmış kızarmış patlıcan kullanmayacaksanız patlıcanlar küp küp doğranıp sıvıyağda kızartılır.

2. Kuşbaşı doğranmış etler sıvıyağda güzelce kavrulur.

3. Küp doğranmış domates ve biberler üzerine ilave edilip sotelemeye devam edilir.

4. En son kızarmış patlıcanlar, su, tuz ve biber ilave edilerek tencerenin ağzı kapatılıp pişmeye bırakılır. Ben düdüklü tencerede 20 dakikada pişirdim.

not: salça, soğan ve sarımsak kullanmadım isteğe göre kullanılabilir.

BAMYA ÇORBASI















malzemeler: ( iki kişilik)
50 gr kurutulmuş bamya
50 gr kuşbaşı et ( olabildiğince küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
sıvıyağ
1 lt su
yarım limon suyu ( isteğe göre azaltılıp arttırılabilir)
tuz, biber,

1. Bamyalar temizledikten sonra küçük bir tencerede yarım limonun suyu bir taşım kaynatılır.

2. Tereyağ ve sıvıyağ birlikte tencerede kızdırılır ve etler ilave edilir.

3. Etler güzelce kavrulduktan sonra bamya, limon suyu, salça, tuz ve biber eklenerek birkaç dk kavrulur.

4. Su ilave edilir ve pişmeye bırakılır. (ben düdüklü tencerede yaklaşık 15 dakika pişirdim. )

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails