KIVRIK TATLI

2/19/2010















Yapımı oldukça kolay bir tatlı aynı zamanda tatlısı dökülmedende buzdolabında uzunca bir süre durabilir olması ani gelen misafirlere hemence tatlısı dökülebileceğinden çokta pratik bence. bu yaz birçok misafirime yaptım yada önceden yapıp misafir gelince çıkardım.
KIVRIK TATLI
Malzemeler
Hamuru için:
1 yumurta
1 çay br. yoğurt
1çay br. sıvıyağ
1/2 paket eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
İçi için:
Tarçın
Dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
2 su br. su
2 su br. şeker
limontuzu

Yapılışı:
1.Su, şeker ve limontuzu karıştırılarak bir tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır.
2.Bütün malzemeler güzelce karıştırılır.
3. Hamur 10-15 dk dinledirildikten sonra tezgahta 0,5 mm kalınlığında uzun ince bir şekilde açılır kenarları kesilip düzgün bir dikdörtgen elde edilir.
4. Dikdörtgenin üstüne tarçın ve ceviz serpilerek uzun kenarından rulo şeklinde kıvrılır.
5. Rulo halindeki hamur 0,5-0,7 mm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.
6. 180° deki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
7. Fırından çıkan tatlılar ılıdıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails