KOKOSTAR KURABİYE

2/23/2010
Geçen hafta sonunda kuzenimin yeni doğan bebeğini görmeye gittik. Çayın yanındaki ikramlar ve bebeklerle birlikte gayet güzel bir gün geçirdik. menümüzde ise kıymalı su böreği, yaprak sarma, şeymanın kısırı, havuçlu tarçınlı kek, paris güzeli kurabiyesi ve benim yaptığım kokostar kurabiye var idi


şeyma kısırı yaparken mevsimden dolayı domates ve biber kullanmamış. bunun yerine mevsimin yeşillikleri olan marul, maydonoz, dereotu, taze ve kuru soğan, sarımsak ve bolcada pul biber eklemiş.




Kokostar kurabiye ise benim uzun zamandır denemek istediğim bir kurabiye idi. O sabah kızım uyuyunca bende hemen kurabiyeyi yapmaya karar verdim. pişen kurabiyelerden kuzenimede bir tabak götürdüm.
kokostar kurabiye için malzemeler
1paket yumuşatılmış margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı su
aldığı kadar un
içi için:
1 su bardağı hinsitan cevizi
3/4su vardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
üzerine çikolata sosu ( ben paketin yarısını yaptım yeterli oldu)
hamur malzemeleri yumuşak bir hamur oalcak şekilde yoğurulur. içi için hindistan cevizi ,süt ve şeker pişirilir. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır içine hindistan cevizli harç eklenerek yuvarlanır. 175°c de pişirlir. fırından çıkarılır soğuduktan sonra çikolata sosuna batırılır.

2 yorum:

betül dedi ki...

merhabalar,
sitenizi beğenerek ineceliyorum,yeni tariflerinizi en kısa zamanda bekliyoruz.benim sormak istediğim kokostar kurabiye yapılırken un ne kadar koydunuz birde içi harcı ne kadar süre pişirdiniz

teşekkkürler.....

sofrasanati dedi ki...

teşekkür ederim betül hanım. kokostar kurabiyeli yapalı çok uzun zaman oldu. şu anda koyduğum un miktarını hatırlayamıyorum ama iç harcı yaklaşık on dakika pişirmiştim. hindistan cevizi sütü iyice çekene kadar pişmişti. kokostar kurabiyeyi tekrar yaptığım zaman koyduğum un miktarına ve harcın pişme süresine dikkat edeceğim.

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails